Viola Glas -sarja on nyt ilmestynyt myös e- ja äänikirjoina!
Word Audio Publishing International -kustantamo julkaisi sarjan syksyn 2020 aikana. Äänikirjojen lukijana on näyttelijä Hanna Gibson. Kirjasarja tuli muun muassa Bookbeat-, Storytel- ja Nextory-palveluihin.
”Saana Saarisen Viola Glas -sarja on ihastuttava hyväntuulinen dekkarisarja. Viola Glas on sympaattinen vapaa toimittaja, joka tahtomattaan joutuu keskellä murhia. Sarja koostuu kolmesta kirjasta: Siirtolapuutarhan varjoissa, Kuolema sanoo irti ja Sietämätön uhri. Minulla on tällä hetkellä kolmas kirja menossa ja jo harmittaa, että se on viimeinen.” (http://www.annannurkka.net/?p=474)
1. osa: Siirtolapuutarhan varjoissa, ilmestyi painettuna 2010 (300 sivua);
e-kirja: 21.8.2020; äänikirja: 28.8.2020.
Kirjasta kirjoitettua: ”Saarinen kirjoittaa hyvää, eloisaa kieltä. − − Monet henkilökuvat ovat ilmeikkäitä − −. Vanhusten asemaan ja hoitoon liittyvä vakava tematiikka, joka sekin on tuotu esiin tyylikkäästi.”
(Ruumiin kulttuuri)
2. osa: Kuolema sanoo irti, ilmestyi painettuna 2010 (330 sivua);
e-kirja: 11.9.2020; äänikirja: 18.9.2020.
Kirjasta kirjoitettua: ”− − Häikäilemätön Birgit Kara on teoksen kiinnostavin henkilö. Lehtitalo on miljöönä mielenkiintoinen ja tekijä – toimittaja ammatiltaan – osaa kuvata sitä mainiosti. — Henkilökuvauksen lisäksi on aihetta kehua vielä kieltä. Se on sujuvaa ja letkeää, dialogi luontevaa − −.”
(Ruumiin kulttuuri)
3. osa: Sietämätön uhri, ilmestyi painettuna 2011 (304 sivua);
e-kirja: 2.10.2020; äänikirja: 9.10.2020.
Elokuvamaailmaan sijoittuva jännitys-romaani, jossa Viola Glas joutuu selvittämään elokuvaohjaaja Hämevaaran murhaa. Kirjasta kirjoitettua: “Dekkareissa pidän kahdesta asiasta: miljöön kuvaamisesta ja siitä, että kirjoissa otetaan kantaa maailmaan, joka ei koskaan voi olla täydellinen. Sietämätön uhri -teoksen miljöö on Helsinki, välillä mennään ratikkanelosella Munkkiniemeen ja välillä metrolla Marjanniemeen. − −
Maailmaa parannetaan tässä teoksessa lähinnä rivien välissä: maailma olisi parempi paikka, jos ei olisi hyväksikäyttäjiä, niin kuin Hämevaara (hamevaaraksikin kutsuttu), eikä naisia, jotka yrittävät hamevaarojen kautta julkisuuteen, ja jos kaikki saisivat rakkautta siltä, jota itse rakastavat. Teoksen alussa pohditaan viihdettä, onhan Viola viihdetoimittaja. − − Saarisen kirjassa yhdessä syömään kokoontuvat naiset sentään syövät ruokansa, joten heistä tulee lukijalle olo, että naiset ovat aivan todellisia ihmisiä, joiden lähipiirin kuolemalla on merkityksensä. ” (http://marinkirjablogi.blogspot.fi/2011/08/saana-saarinen-sietamaton-uhri.html)